OPSTANAK ZAŠTIĆENIH VRSTA

Ovaj blog je nastao kao potreba da se na jednom mestu opišu više tema,a akcenat se stavlja na zaštitu prirode,životinja i ljudi.

Pokušaćemo u mesecima koji predstoje da vam iz naše obimne arhive prikažemo što više članaka iz širokog spektra tema koje će obrađivati:

Važnost očuvanja jedinstvenih ekosistema,životinjskih i biljnih vrsta koje izumiru ili su ugrožene na neki drugi način,lepote nesvakidašnjih prirodnih mesta,opisati neke interesantne vste koje nisu ugrožene kao i druge životinje koje se u Srbiji nepravdeno istrebljuju na svakom koraku(a neverovatno važne za ravnotežu u prirodi) kao što su zmije i vukovi.

I na kraju teme koje se tiču nas ljudi: kako da promenimo svoje ponašanje prema prirodi,drugim živim bićima u flori i fauni ali i prema nama samima.

Važnost borbe protiv rasizma,nacionalizma,verske netrpeljivosti,psiho-fizičkog nasilja u porodici i drugih vidova zlostavljanja,mržnje,ratnih sukoba,omalovažavanja žena,osoba ometenih u razvoju i dr.

Potrebna nam je mudrost,požrtvovanost i zelja za učenjem,zato su inspiracija za buduće tekstove upravo ljudi koji su to imali:Mahatma Gandi,Stiv Irvin i Čarls Darvin ali i naš Jovan-Joca Memedović.

Vreme je da shvatimo da smo deo prirode,da od nje zavisimo i od suživota sa svim njenim stanovnicima koji imaju jednaka prava na život,koji osećaju bol,patnju,ljubav,radost...baš kao i ljudi.

od autora bloga:Aleksandar Šaca Latovljević

Pratite nas i na našoj FB stranici:
https://www.facebook.com/Opstanak-zaštićenih-vrsta-220224764820117/

KENGURI

amlramzes | 11 Novembar, 2011 14:13

 SRAMOTA AUSTRALIJE

Izudarani na smrt, gaženi, ili ostavljeni da umru od izgladnjivanja.


Tako Australija postupa s 1,3 miliona mladih kengura svake godine nakon
što su njihove majke ubijene za meso ili kožu. Oni su nusproizvodi najvećeg pokolja divljih životinja na svetu.

Najveći pokolj divljih kopnenih životinja koji se ikad dogodio na svetu događa se u Australiji upravo sada! (Dalje)

Kitovi-Pokolj

amlramzes | 11 Novembar, 2011 13:34

 

Na Farskim ostrvima - koja pripadaju Danskoj - i dalje se održava pokolj kitova (tzv. pilot-kitovi)...  (Dalje)

Delfini u Japanu

amlramzes | 11 Novembar, 2011 13:15

 Zaustavimo besmisleni pokolj delfina u Japanu!

To je krvoproliće, surov i varvarski čin! Svake godine, idiličan i miran život u selu Taidži u južnom delu Japana narušava neobjašnjiva surovost kojom se bespomoćnim delfinima nanosi neopisiv bol i sledi im sigurna smrt!

   -Pol Votson, predsednik i osnivač
Udruženja ''Sea Shepherd Conservation''- (Dalje)

LOVAČKE LAŽI

amlramzes | 11 Novembar, 2011 13:07

 OSAM LOVAČKIH LAŽI

Molim vas da pročitate ovaj najvažniji članak koji postoji na        internetu o lažnoj Dogmi,da je lov potreban i da je to plemenita delatnost! (autor bloga)

Argumenti za ukidanje lova

LOVCI NAM NISU POTREBNI !
 (Dalje)

LOVAC ?

amlramzes | 11 Novembar, 2011 12:40

  DA LI JE PRIRODNO BITI ČOVEK-LOVAC?

U davnim vremenima, u određenim područjima, možda je lov bio jedini vid prehrane čoveka, ali sada to sigurno nije (mada mnogi stari spisi pa i Biblija upućuju na to da je i prvi čovek bio vegetarijanac).
 (Dalje)

LOV JE MASAKR,A NE SPORT

amlramzes | 11 Novembar, 2011 12:17

 Lov je masakr, a ne sport!

petak, 03 mart 2006 00:01

Reč sport sinonim je za takmičenje i nadmetanje, a ne za ubijanje iz zasede ili proganjanje nevinih životinja. U ovom kontekstu, reč lov pre se može poistovetiti s masakrom a sam čin lova varvarskim i okrutnim načinom 'zabave'.

 (Dalje)

 
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb