OPSTANAK ZAŠTIĆENIH VRSTA

Ovaj blog je nastao kao potreba da se na jednom mestu opišu više tema,a akcenat se stavlja na zaštitu prirode,životinja i ljudi.

Pokušaćemo u mesecima koji predstoje da vam iz naše obimne arhive prikažemo što više članaka iz širokog spektra tema koje će obrađivati:

Važnost očuvanja jedinstvenih ekosistema,životinjskih i biljnih vrsta koje izumiru ili su ugrožene na neki drugi način,lepote nesvakidašnjih prirodnih mesta,opisati neke interesantne vste koje nisu ugrožene kao i druge životinje koje se u Srbiji nepravdeno istrebljuju na svakom koraku(a neverovatno važne za ravnotežu u prirodi) kao što su zmije i vukovi.

I na kraju teme koje se tiču nas ljudi: kako da promenimo svoje ponašanje prema prirodi,drugim živim bićima u flori i fauni ali i prema nama samima.

Važnost borbe protiv rasizma,nacionalizma,verske netrpeljivosti,psiho-fizičkog nasilja u porodici i drugih vidova zlostavljanja,mržnje,ratnih sukoba,omalovažavanja žena,osoba ometenih u razvoju i dr.

Potrebna nam je mudrost,požrtvovanost i zelja za učenjem,zato su inspiracija za buduće tekstove upravo ljudi koji su to imali:Mahatma Gandi,Stiv Irvin i Čarls Darvin ali i naš Jovan-Joca Memedović.

Vreme je da shvatimo da smo deo prirode,da od nje zavisimo i od suživota sa svim njenim stanovnicima koji imaju jednaka prava na život,koji osećaju bol,patnju,ljubav,radost...baš kao i ljudi.

od autora bloga:Aleksandar Šaca Latovljević

Pratite nas i na našoj FB stranici:
https://www.facebook.com/Opstanak-zaštićenih-vrsta-220224764820117/

Obaveštenje autora bloga

amlramzes | 28 Mart, 2015 15:34

Post o Risu -9451 pregled. Zahvaljujem svim svojim dugogodišnjim vernim pratiocima bloga "opstanak zaštićenih vrsta", koji i pored moje pauze od skoro godinu dana i dalje posećuju blog redovno, jer pojedini članci imaju između 5000-8000 pregleda.


Pauza je usledila usred moje usredsređenosti na roman koji pišem i prebacivanja veoma obimnog materijala na istoimenu FB stranicu, a što mi sve otežava posao, obzirom da radim na brodu.

Do kraja godine, biće završeno nadam se prebacivanje celokupnog materijala na FB stranicu, pa krećemo u objavljivanje sasvim novih priča o ugroženosti živog sveta, ali sa jako direktnijim ličnim obraćanjem javnosti i agresivnijom politikom skretanja pažnje na probleme o kojima se ovde piše.

autor bloga i FB stranice "opstanak zaštićenih vrsta" : A.S.Latovljević

 

 

P.S Podsećam sve svoje čitaoce da za bilo kakve informacije, moguću saradnju, pitanja, sugestije ili kritike koristite isključivo ovaj mejl:

amlramzes@gmail.com

Komentari

Biologija vidre

Radosav Golic | 06/09/2015, 14:05

Postovanje,
ako postoje istrazivanja koja ukazuju na reakciju vidre na vjestacku svjetlost "trceca diodna svjetla"i pojavu jaceg tona
odredjene frekvencije "razgonjenje insekata i glaodara" molim da me uputite na tu literaturu.
zahvalan s postovanjem R. Golic, Han/Pijesak

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb