OPSTANAK ZAŠTIĆENIH VRSTA

Ovaj blog je nastao kao potreba da se na jednom mestu opišu više tema,a akcenat se stavlja na zaštitu prirode,životinja i ljudi.

Pokušaćemo u mesecima koji predstoje da vam iz naše obimne arhive prikažemo što više članaka iz širokog spektra tema koje će obrađivati:

Važnost očuvanja jedinstvenih ekosistema,životinjskih i biljnih vrsta koje izumiru ili su ugrožene na neki drugi način,lepote nesvakidašnjih prirodnih mesta,opisati neke interesantne vste koje nisu ugrožene kao i druge životinje koje se u Srbiji nepravdeno istrebljuju na svakom koraku(a neverovatno važne za ravnotežu u prirodi) kao što su zmije i vukovi.

I na kraju teme koje se tiču nas ljudi: kako da promenimo svoje ponašanje prema prirodi,drugim živim bićima u flori i fauni ali i prema nama samima.

Važnost borbe protiv rasizma,nacionalizma,verske netrpeljivosti,psiho-fizičkog nasilja u porodici i drugih vidova zlostavljanja,mržnje,ratnih sukoba,omalovažavanja žena,osoba ometenih u razvoju i dr.

Potrebna nam je mudrost,požrtvovanost i zelja za učenjem,zato su inspiracija za buduće tekstove upravo ljudi koji su to imali:Mahatma Gandi,Stiv Irvin i Čarls Darvin ali i naš Jovan-Joca Memedović.

Vreme je da shvatimo da smo deo prirode,da od nje zavisimo i od suživota sa svim njenim stanovnicima koji imaju jednaka prava na život,koji osećaju bol,patnju,ljubav,radost...baš kao i ljudi.

od autora bloga:Aleksandar Šaca Latovljević

Pratite nas i na našoj FB stranici:
https://www.facebook.com/Opstanak-zaštićenih-vrsta-220224764820117/

"BEBI KLUB"

amlramzes | 07 Februar, 2012 21:27

Grad Beograd je od 1. januara 2011. godine, pokrenuo projekat "Beogradski bebi klub" kao jednu od aktivnosti u okviru brige o deci i porodici. Zahvaljujući projektu, svaka beba rođena u glavnom gradu Srbije i njena mama dobijaju poklon paket u kome se nalazi sve što je bebi potrebno u prvim danima života. Na ovaj način, grad podržava porodice koje su dobile prinovu da lakše i bezbrižnije započnu najvažniju i najlepšu ulogu u životu.

Grad Beograd je do sada donirao 4.340 bebi paketa u 40 nerazvijenih opština u Srbiji.

Na ovaj način želimo da podržimo roditelje i smanjimo troškove i brigu oko nabavke neophodne opreme za novorođenče,  a planiramo da deo paketa izdvojimo i za bebe rođene u najsiromašnijim opštinama u Srbiji.

Poklon paket sadrži:

    komplet za negu bebe (dva pakovanja vlažnih maramica, dve kupke i dve kreme);
    komplet za negu majke (jedno pakovanje higijenskih uložaka, 30 kompresa 5x5 i jedno pakovanje povidon joda od 100 ml);
    komplet pelena (pelene za jednokratnu upotrebu – pakovanje od 24 komada, švedske pelene - pet komada i tetra pelene - 10 komada);
    pamučni program (dve benkice, zeka, kapica, bodi, dve portikle, peškir sa kapuljačom, pamučni prekrivač, torba sa podlogom za povijanje) i
    edukativni materijal (knjiga Larousse „Nega novorođenčeta“).

SVE DRUŠTVENO ODGOVORNE KOMPANIJE I POJEDINCI KOJI ŽELE DA SE PRIKLjUČE BEOGRADSKOM BEBI KLUBU MOGU DA SE JAVE NA TELEFON 011/3244-415 ILI PUTEM MEJLA bgbebiklub@beogradsg.org.rs.

 http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1433044

 http://amlramzes.blog.rs/blog/amlramzes/generalna

2012-02-07 

Naravno jasno je da ovo nije ni približno dovoljno i da naša zemlja zaostaje za nekim drugim zemljama po ovom pitanju veoma mnogo.(autor bloga)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb