OPSTANAK ZAŠTIĆENIH VRSTA

Ovaj blog je nastao kao potreba da se na jednom mestu opišu više tema,a akcenat se stavlja na zaštitu prirode,životinja i ljudi.

Pokušaćemo u mesecima koji predstoje da vam iz naše obimne arhive prikažemo što više članaka iz širokog spektra tema koje će obrađivati:

Važnost očuvanja jedinstvenih ekosistema,životinjskih i biljnih vrsta koje izumiru ili su ugrožene na neki drugi način,lepote nesvakidašnjih prirodnih mesta,opisati neke interesantne vste koje nisu ugrožene kao i druge životinje koje se u Srbiji nepravdeno istrebljuju na svakom koraku(a neverovatno važne za ravnotežu u prirodi) kao što su zmije i vukovi.

I na kraju teme koje se tiču nas ljudi: kako da promenimo svoje ponašanje prema prirodi,drugim živim bićima u flori i fauni ali i prema nama samima.

Važnost borbe protiv rasizma,nacionalizma,verske netrpeljivosti,psiho-fizičkog nasilja u porodici i drugih vidova zlostavljanja,mržnje,ratnih sukoba,omalovažavanja žena,osoba ometenih u razvoju i dr.

Potrebna nam je mudrost,požrtvovanost i zelja za učenjem,zato su inspiracija za buduće tekstove upravo ljudi koji su to imali:Mahatma Gandi,Stiv Irvin i Čarls Darvin ali i naš Jovan-Joca Memedović.

Vreme je da shvatimo da smo deo prirode,da od nje zavisimo i od suživota sa svim njenim stanovnicima koji imaju jednaka prava na život,koji osećaju bol,patnju,ljubav,radost...baš kao i ljudi.

od autora bloga:Aleksandar Šaca Latovljević

Pratite nas i na našoj FB stranici:
https://www.facebook.com/Opstanak-zaštićenih-vrsta-220224764820117/

Životinje - nema više kozmetičkih testiranja na životinjama

amlramzes | 28 Oktobar, 2013 09:17

 Od marta nema više mučenja životinja

Ovim se zabranjuje uvoz, izvoz i prodaja svih takvih proizvoda, a zabrana se odnosi na svu kozmetiku, uključujući i preparate za ličnu negu, kao što su sapuni i zubne paste životinje, testiranje na zivotinjama, istraživanja, životinje, kozmetički proizv.

Kozmetički proizvodi od 11. marta više neće moći da se testiraju na životinjama u Evropskoj uniji! Ovim se zabranjuje uvoz, izvoz i prodaja svih takvih proizvoda, a zabrana se odnosi na svu kozmetiku, uključujući i preparate za ličnu negu, kao što su sapuni i zubne paste.

„Ovo je istorijski događaj. Posle 20 godina truda konačno smo uspeli da zaustavimo testiranje na životinjama. Nadamo se da će i ostatak sveta slediti naš primer“, istakla je Mišel Tju, direktorka međunarodne organizacije „Kruelti fri internešenel“, koja je još devedesetih godina pokrenula inicijativu da se prestane sa ovakvim eksperimentima.

Borci za prava životinja oduševljeni su ovom odlukom i apeluju na sve proizvođače kozmetike da imaju na umu da se svet lepote nikako ne sme zasnivati na okrutnosti.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb