OPSTANAK ZAŠTIĆENIH VRSTA

Ovaj blog je nastao kao potreba da se na jednom mestu opišu više tema,a akcenat se stavlja na zaštitu prirode,životinja i ljudi.

Pokušaćemo u mesecima koji predstoje da vam iz naše obimne arhive prikažemo što više članaka iz širokog spektra tema koje će obrađivati:

Važnost očuvanja jedinstvenih ekosistema,životinjskih i biljnih vrsta koje izumiru ili su ugrožene na neki drugi način,lepote nesvakidašnjih prirodnih mesta,opisati neke interesantne vste koje nisu ugrožene kao i druge životinje koje se u Srbiji nepravdeno istrebljuju na svakom koraku(a neverovatno važne za ravnotežu u prirodi) kao što su zmije i vukovi.

I na kraju teme koje se tiču nas ljudi: kako da promenimo svoje ponašanje prema prirodi,drugim živim bićima u flori i fauni ali i prema nama samima.

Važnost borbe protiv rasizma,nacionalizma,verske netrpeljivosti,psiho-fizičkog nasilja u porodici i drugih vidova zlostavljanja,mržnje,ratnih sukoba,omalovažavanja žena,osoba ometenih u razvoju i dr.

Potrebna nam je mudrost,požrtvovanost i zelja za učenjem,zato su inspiracija za buduće tekstove upravo ljudi koji su to imali:Mahatma Gandi,Stiv Irvin i Čarls Darvin ali i naš Jovan-Joca Memedović.

Vreme je da shvatimo da smo deo prirode,da od nje zavisimo i od suživota sa svim njenim stanovnicima koji imaju jednaka prava na život,koji osećaju bol,patnju,ljubav,radost...baš kao i ljudi.

od autora bloga:Aleksandar Šaca Latovljević

Pratite nas i na našoj FB stranici:
https://www.facebook.com/Opstanak-zaštićenih-vrsta-220224764820117/

Vukovi ponovo sreli ženu koja se brinula o njima - i poludeli od sreće

amlramzes | 02 April, 2012 21:03

petak, 30 mart 2012 12:45  Zoran

Autor: M.B.B. 28.03.2012.Izvor: 24 Sata


Dok gledate ovaj video verovatno se pitate da li je ovo moguće? Da, moguće je. To je samo još jedan dokaz da su životinje čoveku prijatelji, čak i kad se radi o - vukovima!Većina bi pomislila da će čopor vukova da napadne ženu sa snimka po imenu Anita, ali nije tako. Štaviše, vukovi su bili presrećni kad su je videli i utrkivali su se ko će pre da joj priđe i sa njom se poigra.

A, priča ide ovako...


Anita je dve godine vodila brigu o vukovima i radila na njihovoj socijalizaciji i tome da počnu da se druže s ljudima. Nakon toga otišla je iz Polarnog zoo vrta u Barduu, na severu Norveške, gde se priča i dešava.

Posle dva meseca Anita se vratila i ponovo susrela sa svojim ljubimcima, koji joj brigu i druženje, očigledno, nisu zaboravili, pa su se čak i takmičili ko će zadobiti više njene pažnje!

Pogledajte video...

 http://www.sloboda-za-zivotinje.org/sr/info/vesti/vukovi-ponovo-sreli-zenu-koja-se-brinula-o-njima-i-poludeli-od-srece.html


http://amlramzes.blog.rs/blog/amlramzes/generalna

2012-04-02 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb